Materijali

Bit je u detaljima bez obzira odabiremo li zaposlenike, dobavljače, tehnologije ili materijale. Surađujemo s onima koji s nama dijele posvećenost kvaliteti. Na ovaj način možemo proizvesti dobro promišljene i kreativne proizvode. U slučaju da nismo pronašli odgovarajuće dobavljače za dijelove našeg novog proizvoda, istraživat ćemo i razviti ga sami ili za to pronaći odgovarajućeg vanjskog stručnjaka.

Tapeciranje

Naša misija je kreirati izrazito udobno iskustvo sjedenja. Stoga rabimo hladnu pjenu u izradi leđnih jastuka i jastuka za sjedenje kako bi naše sofe bile što stabilnije, a njezini rubovi prikladno zaobljeni, ovisno o modelu. Zahvaljujući svojoj elastičnosti i izdržljivosti, hladna pjena povećava udobnost površina za ležanje. Ona ne sadrži štetne kemikalije, već naprotiv, posjeduje antialergijska i higijenska svojstva. Sve naše garniture na razvlačenje sadrže madrace izrađene upravo od hladne pjene. Pojedinači jastuci punjeni su usitnjenom pjenom i vatom, dok su jastuci punjeni perjem dostupni na upit kupaca.

Neki se detalji proizvode ručno, poput kožnih remena u funkciji ručki koje izrađuju kožari ili šavova na jastucima koje izrađuju naše iskusne krojačice.

Tkanine i koža

Odabir tkanina i koža ovisi o dizajnu svakog proizvoda, a njihova je kvaliteta garantirana od strane svakog našeg dobavljača. Svakodnevnom uporabom one će se rastezati i prilagođavati. Iz toga razloga preporučujemo da se jastuke povremeno protrese kako bi poprimili svoj prvobitni oblik. Sve tkanine su visoko otporne na oštećenja, a njihove su boje postojane.

Koža

Anilin je koža vrhunske kvalitete i čini vašu sofu mekanom, prirodnom i privlačnom. Površina anilin kože presvučena je voskom kako bi se zaštitila od prljavštine. Ova je vrsta kože prirodan materijal koji „diše“ i upija vlagu, i netretirana kemijskim sredstvima, osjetljivija je na oštećenja koja joj s vremenom pružaju karakterističnu patinu.

Semi-anilin je mekana, obojana koža na čiju se površinu nanosi tanki sloj pigmenta. Posljednji, prozirni sloj nanosi se radi zaštite od prljanja i izblijeđivanja boje. Ova vrst kože „diše“ i upija vlagu, jednostavnije se održava i ne stari toliko upadljivo poput anilin kože.

Standardna koža je visoko otporna na mrlje i prljavštinu. Na njezinu se površinu nanosi nekoliko slojeva boje i voska. Ona niije toliko mekana i gipka kao anilin i semi-anilin koža, ali se lakše čisti.

Drvena konstrukcija

Budući je konstrukcija temelj stabilnog komada namještaja, prvenstveno koristimo masivno drvo i šperploče za okvir, te ivericu, lesonit i iveral za ostale dijelove garnitura. Sav drvni materijal potječe iz obnovljivih izvora unutar Europske unije.

Metalni dijelovi

Metalni dijelovi izrađeni su od visoko kvalitetnog čelika koji je kromiran ili plastificiran.

 


Send e-mail